keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Rhinoceros koulutus KraaKraa yritykselle


”Pienelle yritykselle helposti lähestyttävät ohjelmistot ja asiantunteva opastus niiden käyttöönotossa ovat kullanarvoisia.Suunnitteluohjelmien perusteiden omaksuminen ja oman työn kannalta oleellisten työkalujen löytäminen onnistui helposti ja tehokkaasti ammattilaisen opastuksella Opittujen taitojen vieminen tuotteidemme suunnittelu ja valmistusprosessiin on tehnyt työstäni mielekkäämpää ja parantanut sen kannattavuutta. ”

Puuseppä Matti Hänninen, Kraa Kraa

Puisia silmä- ja aurinkolasinkehyksiä valmistavan Kraa Kraa perustaja Matti Hänninen tutustui suunnitteluohjelmistojen ominaisuuksin ensi kertaa opiskeluaikoinaan. Tekninen suunnittelu tuntui kuitenkin perinteitä arvostavasta käsityöläisestä vieraalta. Matti kertoo aikaisempien tietokonekokemustensa rajoittuvan lähinnä satunnaiseen teklstinkäsittely ja taulukkolaskentaohjelmien käyttöö. Saatuaan idean puisista silmäalasinkehyksistä hän huomasi nopeasti mahdollisuuksia tietokoneohjatussa jyrsinnässä. Tekniikkaa hyödyntämällä tuote voitaisiin valmistaa tehokkaammin, tuotteen laatu paranisi ja aikajänne kehyksen suunnittelun ja myymisen välillä lyhenisi merkittävästi. Sujuvan työskentelyn edellytyksenä oli kuitenkin sopivan suunnitteluohjelmiston löytäminen ja sen käyttöön perehtyminen.

Asiassa käännyttiin asiantuntijan, AN-Cadsolutionsin Antti Sulkasen puoleen. AN Cadsolutions tuo maahan suunnitteluohelmistoja sekä mallinnus ja jyrsintälaitteistoja. Tämän lisäksi yritys kouluttaa asiakkaita ohjelmistojen käytössä ja laitteistojen käyttöönotossa.
Silmälasien valmistusta pohdittiin yhdessä ja suunnittelussa käytettäväksi ohjelmaksi valittiin Rhinoceros. Valintaan vaikutti ohjelmiston monipuolisten ominaisuuksien ja helpon lähestyttävyyden vuoksi sen helppo integroitavuus myös valmistuksen työvaiheisiin. Matti Ilmoittautui Rhinoceros-peruskurssille oppiakseen välttämättömät tiedot ja taidot ohjelman käyttämiseksi omassa työssään.

” Kurssi oli nopeatempoinen ja tehokas. Yksilöllistä opastusta ja vastauksia kysmyksiin sai aina tarvittaessa. Ensimmäiset kuvat kehyksistämme piirsin jo ensimmäisen kurssipäivän iltana.” Matti kertoo

Kaksipäiväisestä kurssista jäi käteen paljon toivottua enemmän. Kurssin jälkeen ohjelmistoa on käytetty paitsi kehysten suunnitteluun, myös uusien työvaälineiden kehittämissen ja kehysten mallintamiseen asiakkaille näytettäväksi. Kurssilta saatu materiaali on selattu hiirenkorville ja tieto ohjelmiston tuomista mahdollisuuksista on poikinut jo joitain uusia tuoteideoitakin.

”Uutuuksia pidän vielä toistaiseksi vakan alla. Haluan varmistua tuotteideni laadusta ennen niiden esittelemistä. Sen voin kuitenkin kertoa että tekninen suunnittelu ja sen tuomat hyödyt ovat suuressa roolissa näissä ja tulevissa tuotekehityshankkeissa. Monet ideat ja ratkaisut ovat syntyneet vasta huomattuani mitä kaikkea uuden tekniikan avulla on mahdollista saada aikaiseksi.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti