sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

AutoCAD LT 2013 uudet ominaisuudetAutoCAD LT 2013 uudet ominaisuudet

AutoCAD LT 2013 toimii nyt myös Mac:ssä.


 
AutoCAD LT 2013 uudet tärkeimmät ominaisuudet

Assosiatiivinen monistustoimintoAssosiatiivinen monistustoiminto tuo merkittävää ajansäästöä mahdollistamalla monistettujen objektien välisten suhteiden hallinnan jälkeenpäinkin. Uudet parannukset, kuten valintanauhan kontekstuaalinen monistusvälilehti, nopeuttavat ja helpottavat objektien monistamista.

Autodesk 360Näe, miten ulotat yhteistyön Autodesk® 360 verkkoon. Cloud-dokumentit ja AutoCAD® WS -netti- ja mobiilisovellus löytyvät nyt kätevästi AutoCAD LT:n valintanauhan uudesta Online-välilehdestä (vain Windows). Tehosta työskentelyä hyödyntämällä piirustusten tallentamisessa, jakamisessa ja tarkastelussa Cloud-pilvipalvelua.

AutoCAD LT -piirto-ohjelmiston reagoiva käyttöliittymäAutoCAD LT parantaa tuottavuutta tarjoamalla komennot käyttöösi oikeassa paikassa, oikeaan aikaan. Katso video ja tutustu reagoivaan käyttöliittymään. AutoCAD LT 2013 uusia ominaisuuksia: 

Tehosta tuottavuutta


Työskentele haluamallasi alustalla—PARANNETTUJoustavien lisenssioikeuksien ansiosta voit aktivoida AutoCAD LT -piirto-ohjelmiston Windows- tai Mac-version riippumatta siitä, kumman käyttöjärjestelmän version alunperin hankit. Vuoden sisällä voit vaihtaa käyttöjärjestelmästä toiseen kaksi kertaa.

Räätälöintien synkronointi—UUSI (vain Windows)Customization Sync -työkaluilla voit siirtää räätälöidyt asetukset ja tiedostot kotikoneeseen tai muihin työasemiin. Lataa personoidut asetukset, kuten työtilat, CUI-tiedostot ja pikanäppäimet Autodesk Cloud -tilillesi ja sieltä edelleen muihin työasemiin.


Ominaisuuksiin tehtävien muutosten esikatselu—UUSIEsikatsele Properties tai Quick Properties -palettiin tehtäviä muutoksia dynaamisesti ennen kuin muutokset sovelletaan valittuihin objekteihin. Voit siis tarkastella nopeasti esimerkiksi värin tai viivatyypin ominaisuuksiin tehtyjen muutoksien vaikutusta.

Komentorivi—PARANNETTUKomentorivin toimintoja ja konfiguraatiovaihtoehtoja on monipuolistettu entisestään. Voit kiinnittää komentorivin näytön ylä- tai alareunaan tai asettaa sen kellumaan läpinäkyvänä piirtoikkunan päälle. Tarkastele komentohistoriaa vaivattomasti, hae viimeksi käytetyt komennot ja aktivoi komentojen valintavaihtoehtoja klikkaamalla niitä komentorivillä.

Ennakoiva komentojen syöttöEnnakoiva komentojen syöttö nopeuttaa komentoihin pääsyä. Kun kirjoitat komentoriville tai dynaamiseen syöttökenttään, AutoCAD LT ehdottaa mahdollisia komentoja tai lyhennyksiä. Siirry haluamaasi komentoon nuolinäppäimillä tai valitse se hiirellä.MonitoimikahvatMonitoimikahvat tarjoavat kätevän pääsyn objektikohtaisiin komentoihin. Siirrä osoitin polylinen, splinin, täyttökuvion, viivan, kaaren, mitan tai moniviivaisen viiteviivan tartuntakahvan kohdalle, niin näet käytettävissä olevat vaihtoehdot.

Käyttöliittymän räätälöintiRäätälöi piirtoympäristösi omiin työskentelytapoihisi. Vedä ja pudota näytön elementit omien mieltymystesi mukaisesti. Customize User Interface (CUI) -editorilla voit muokata komentokuvakkeiden sijaintia, ulkomuotoa ja toimintoja. Voit myös määritellä hiiren toiminnot ja pikanäppäimet juuri niin kuin itse haluat. Lisäksi voit luoda uusia komentosarjoja ja sijoittaa ne paneeleihin tai työkaluihin, joista ne löytyvät helposti.
Tasot 2D-piirustuksissaKun piirustuksen sisältö on järjestelty eri tasoille, samanlaisten objektien ulkoasua on helppo säädellä sekä näytöllä että tulosteissa. Kun esimerkiksi kaikki 2D-piirustuksen tekstit sijoitetaan erilliselle tasolle, tekstien väri on helppo muuttaa tason väriä vaihtamalla. Voit myös sammuttaa tekstitason tarkastellaksesi tai muokataksesi piirustuksen muita tietoja.


Tietojen dynaaminen syöttöDynamic Input -ominaisuuden ansiosta voit keskittyä piirtotilaan ja hyödyntää kursorin lähellä näkyviä työkaluvinkkejä. Näytetty tieto muuttuu kursorin sijainnin ja käyttämiesi komentojen mukaan.

Objektien piilottaminen ja eristysHide Objects ja Isolate Objects -työkaluilla voit hallita objektien näkymistä tasoista riippumatta ja keskittyä haluamiisi objekteihin. Toimintoja yhdistämällä voit eristää osan objekteista ja piilottaa osan jäljelle jääneistä.

Samantapaisten objektien valinta ja valittujen objektien lisääminenSelect Similar -työkalulla valitset kätevästi ominaisuuksiltaan samantapaisia objekteja. Add Selected -työkalulla luot nopeasti uuden objektin, jolla on samanlaiset ominaisuudet kuin valitulla objektilla.
Dokumentoi ideasi

Piirtotyökalut
AutoCAD LT piirto- ja detaljointi luot perusmuodoista, kuten viivoista, monikulmioista, kaarista, ympyröistä ja ellipseistä sekä yksinkertaisia että monimutkaisia 2D-piirustuksia.
MuokkaustyökalutMuokkaa olemassa olevaa geometriaa esimerkiksi Stretch-, Scale- ja Rotate-komennoilla, jotka säätelevät objektin muotoa, kokoa ja asentoa. Luo olemassa olevista objekteista helposti uusia esimerkiksi Copy-, Offset- ja Mirror-komennoilla. Align-komennolla sovitat kahden objektin sijainnin, skaalan ja asennon.


Assosiatiivinen monistustoiminto—PARANNETTUAssosiatiivinen monistustoiminto säästää aikaa mahdollistamalla monistettujen objektien väliset suhteet. Uudet parannukset, kuten valintanauhan kontekstuaalinen monistusvälilehti, nopeuttavat ja helpottavat objektien monistamista. Monistettaessa polkua pitkin objektien lukumäärä voidaan määritellä kiinteästi tai mukauttaa automaattisesti reitin pituuteen ja objektien etäisyyteen.


MerkintätyökalutLisää 2D-piirustuksiisi merkinnät, kuten tekstit, mitoitukset ja rasteritäytöt. Tekstityökaluista tarjolla ovat muun muassa tekstinkäsittelyn muotoiluvaihtoehdot, oikoluku sekä viitteinä käytettyjen objektien ja piirustusten ominaisuudet esittävät kentät. Viiteviivojen avulla lisäät objekteihin erilaisia merkintöjä. Älykkäät mitoitukset ilmoittavat etäisyydet, kulmat ja kaarien pituudet. Voit käyttää skaalautuvia merkintöjä, joiden koko määräytyy automaattisesti piirustuksen sen hetkisen mittakaavan mukaan. Erilaisilla kuvioilla ja täytöillä korostat 2D-piirustustesi keskeisiä kohtia kätevästi.

Tekstityylit—PARANNETTUTekstissä, moniviivaisissa viiteviivoissa, mitoituksissa ja taulukoissa voi nyt käyttää uutta yliviivattua tekstityyliä. Uusi tekstityyli täydentää AutoCAD LT -piirto-ohjelmiston alle- ja ylleviivattuja tyylejä.


Objektien ja tasojen läpinäkyvyysMahdollisuus säädellä tasojen ja objektien läpinäkyvyyttä tuo 2D-geometrian esittämiseen lisää vaihtoehtoja. Säätelemällä objektien ja tasojen läpinäkyvyyttä pääset vaikuttamaan piirustustesi ulkoasuun näytöllä ja tulosteissa.

Ylimääräisten objektien poistaminenSiisti piirustuksesi ja tehosta työskentelyä poistamalla ylimääräinen geometria Delete Duplicates -työkalulla, joka poistaa myös polylinien tarpeettomat verteksit ja yhdistää päällekkäiset tai kohtaavat viivat.

Dynaamiset blokitDynaamisten blokkien ominaisuusvariaatioiden ansiosta CAD-blokit voivat sisältää erilaisia kokoja ja muotoja. Kumpikin blokkityyppi soveltuu toistuvan sisällön, kuten piirustussymbolien ja standardikomponenttien luontiin. Voit käyttää AutoCAD LT -ohjelmiston sisältämiä blokkeja tai luoda omasi. (AutoCAD LT for Mac -ohjelmistossa dynaamisia blokkeja voidaan käyttää, mutta ei luoda tai muokata.)


Työryhmätyöskentely


Autodesk 360 Access—UUSI (vain Windows)AutoCAD LT:n valintanauha sisältää nyt uuden Online-välilehden, joka tarjoaa kätevän pääsyn Autodesk 360 -dokumentteihin ja AutoCAD WS -mobiilisovellukseen. Tehosta työskentelyä tallentamalla, jakamalla ja tarkastelemalla piirustuksiasi cloud-pilvipalvelussa.


Sheet Set Manager / Project Manager—PARANNETTUSheet Set Manager (Project Manager AutoCAD for Mac -ohjelmistossa) organisoi arkkijoukot, helpottaa julkaisua, luo tulostusnäkymät automaattisesti, linkittää arkkijoukon tiedot otsikkotauluihin ja tulostusleimoihin ja suorittaa toimintoja koko arkkijoukossa, niin että kaikki sijaitsee kätevästi yhdessä paikassa.


DWG™-tiedostomuoto—PÄIVITETTYAutodeskin DWG-teknologian avulla tallennat ja jaat tiedostot luotettavassa ja turvallisessa DWG-muodossa. AutoCAD LT 2013:n tiedostomuoto on päivitetty ohjelmiston parantuneen teknologian ja suorituskyvyn vaatimuksiin. Päivitetystä tiedostomuodosta huolimatta AutoCAD LT 2013 on taaksepäin yhteensopiva aiempien AutoCAD LT ja AutoCAD-versioiden kanssa. AutoCAD LT 2013 -ohjelmisto mahdollistaa piirustusten tallennuksen useisiin eri tiedostomuotoihin aina R14 DWG ja R12 DXF -tiedostomuodoista lähtien.


AutoCAD-yhteiskäyttöAutoCAD LT 2013 perustuu samaan teknologiaan kuin AutoCAD 2013, joten sitä voidaan käyttää yhdessä toimialakohtaisten AutoCAD-pohjaisten ohjelmistojen kanssa.ViitetiedostotKoordinoi työryhmän työskentelyä hyödyntämällä 2D-piirustukseesi linkitettyjä viitetiedostoja. Viitetiedostoon tehdyt muutokset näkyvät myös isäntäpiirustuksessa. Viitetiedostoilla voit koordinoida työryhmän työskentelyä ja karsia päällekkäisyyksiä.


External Reference Path -ominaisuus—PARANNETTUUusi Default Reference Path -valinta luo piirustuksiin liitetyille pohjakuville ja viitetiedostoille suhteellisen oletuspolun, joka määrittelee niiden sijainnin suhteessa isäntäpiirustukseen. Parannuksen ansiosta AutoCAD LT:n on helpompi ylläpitää linkkejä, kun tiedostoja tai kansioita siirretään.
Sisäänrakennettu PDF-tiedostojen tulostusJulkaise, tulosta tai vie korkealaatuisia PDF-tiedostoja suoraan AutoCAD LT -ohjelmistosta. Piirustuksessa käytetyt TrueType® -kirjasintyypit viedään tekstimuodossa, joten voit korostaa ja kopioida tekstiä ja suorittaa siitä hakuja PDF-katseluohjelmassa.


PDF-tiedostojen käyttö pohjakuvana—PARANNETTUJaa ja uudelleenkäytä suunnitelmia hyödyntämällä PDF-tiedostoja AutoCAD LT 2D-piirustustesi pohjakuvina, nyt myös AutoCAD LT for Mac -ohjelmistossa. Mikäli PDF-tiedosto on vektoripohjainen, voit tarttua geometrian avainkohtiin aivan kuten DWG™-viitetiedostoissa, mikä nopeuttaa työskentelyä ja parantaa tarkkuutta.

Julkaisu ja tulostusPublish-komennolla luot kätevästi monisivuisia sähköisiä tiedostoja tai paperitulosteita julkaisemalla piirustukset layoutin asetuksissa nimettyyn tulostimeen. Plot-komennolla voit tulostaa piirustuksia yksi kerrallaan erilaisissa muodoissa.

Laitteistovaatimukset Windows-käyttäjät

32-bittinen AutoCAD LT 2013
 • Microsoft® Windows® 7 Enterprise, Ultimate, Professional tai Home Premium (SP3 tai uudempi) ja Intel® Pentium® 4 tai AMD Athlon™ -kaksoisydinsuoritin, vähintään 3,0 GHz ja SSE2-tuki
Tai
 • Microsoft® Windows® XP Professional tai Home (SP3 tai uudempi) ja Intel Pentium 4 tai AMD Athlon -kaksoisydinsuoritin, vähintään 1,6 GHz ja SSE2-tuki
 • 1 Gt RAM-muistia
 • 1,4 Gt vapaata levytilaa asennusta varten
 • 1024 x 768 VGA -täysvärinäyttö
 • Internet Explorer 7.0 tai uudempi
 • Asennus internetistä tai DVD-levyltä
64-bittinen AutoCAD LT 2013
 • Windows 7 Enterprise, Ultimate, Professional tai Home Premium; Microsoft® Windows Vista® (SP2 tai uudempi) Enterprise, Business tai Ultimate; tai Microsoft Windows XP Professional (SP2 tai uudempi)
 • AMD Athlon™ 64 jossa SSE2-tuki, AMD Opteron® jossa SSE2-tuki, Intel® Xeon® jossa Intel EM64T ja SSE2-tuki tai Intel Pentium 4 jossa Intel EM64T ja SSE2 -tuki
 • 2 Gt RAM-muistia
 • 4 Gt vapaata levytilaa asennusta varten
 • 1024 x 768 VGA -täysvärinäyttö
 • Internet Explorer 7.0 tai uudempi
 • Asennus internetistä tai DVD-levyltä
Laitteistovaatimukset Macintosh-käyttäjät

 • Mac Pro 4,1 tai uudempi; MacBook® Pro 5,1 tai uudempi (suosituksena MacBook Pro 6,1 tai uudempi); iMac® 8,1 tai uudempi (suosituksena iMac 11,1 tai uudempi); Mac®Mini 3,1 tai uudempi (suosituksena MacMini 4,1 tai uudempi); MacBook Air® 2,1 tai uudempi; MacBook® 5,1 tai uudempi (suosituksena MacBook 7,1 tai uudempi)
 • Mac® OS X® v10.7 tai uudempi tai Mac OS X v10.4.6
 • 64-bittinen Intel-suoritin
 • 3 Gt RAM-muistia (suositus 4 Gt)
 • 2.5 Gt vapaata levytilaa asennusta varten (suosituksena 3 Gt)
 • Kaikki tuettujen laitteistojen grafiikkakortit
 • 1280 x 800 -täysvärinäyttö (suosituksena 1600 x 1200 -täysvärinäyttö)
 • Apple® Mouse, Magic Mouse, Magic Trackpad, MacBook Pro -ohjauslevy tai MS-yhteensopiva hiiri.
 • Asennus internetistä tai DVD-levyltä


   

  Lähde: Autodesk
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti