tiistai 16. huhtikuuta 2013

Vectric Aspire 4 uudet ominaisuudet


Vectric Aspire V4 uudet ominaisuudet

Parannukset piirtämisessä
Monet piirrostyökalujen parannuksista helpottavat 2D-työtä Aspiressa entisestään. Varsinkin snapping-toimintoon tehdyt parannukset ovat suuri apu vektoreita luotaessa tai editoitaessa. Lisäykset olemassa oleviin toimintoihin parantavat joustavuutta, kuten esimerkiksi viivan peilaaminen, käyrän molempien puolien offset ja uudet valinnat kaarien piirtämisessä. Toiminnoissa Nesting, Curve Fitting ja Fit vector to Bitmap on kaikissa nyt esikatselumahdollisuus, mikä helpottaa eri asetusten kokeilemista parhaan mahdollisen tuloksen saamiseksi. Todella merkillepantavat muutokset ovat kuitenkin mahdollisuus pidentää viivaa yhteiseen risteämispisteeseen ja luoda 2D View -näkymässä ulottuvuuksia, jotka on liitetty vektoreihin.

 




Parannukset mallintamisessa

Mallintamisen toiminnoissa on useita laajoja muutoksia. Merkittävin näistä on uusi työkalu nimeltään "Extrude and Weave”, joka mahdollistaa vektorien tai 3D-komponenttien työntäminen ajokiskojen mukaisesti ja antaa mahdollisuuden punoa muodon kohdissa, joissa vektorit ovat päällekkäisiä. Tämä on erinomainen tapa luoda monimutkaisia muotoja varsin yksinkertaisista vektoriseteistä. Työkalu "Two Rail Sweep” on uusittu kokonaan ja siihen on lisätty mahdollisuus käyttää useita poikkipintoja tietyissä kohdissa, mikä mahdollistaa mallinnettavan muodon paremman hallinnan. Näitä poikkipintoja voidaan sijoitella ja editoida dynaamisesti hiirtä käyttäen laskettavien muotojen nopeiden versioiden luomiseksi. Lisäksi on uusi mallin "Add Draft” -työkalu, jolla voit luoda kulmittaisia sivuseiniä joko vähentääksesi vaakasuoria reunia koneistamisessa tai luodaksesi muotoja, joita voidaan käyttää sellaisissa sovelluksissa kuin muottien tyhjiömuovauksessa.





Parannukset koneistuksessa

Ohjelman työstöradan parannusten tarkoitus oli helpottaa käyttöä. Erityisesti työstöradan tulosten esikatselussa on joitakin erinomaisia uusia vaihtoehtoja. Voit säätää esikatselun nopeutta, mikä helpottaa sen selvittämistä miten osa tullaan leikkaamaan. Sinulla on myös mahdollisuus peruuttaa viimeinen tekemäsi esikatselutoiminto, jos havaitset, että sinun täytyy muuttaa työstörataa, jolloin sinun ei ole tarpeen esikatsella uudelleen kaikkia aikaisempia esikatselun työstöratoja. Kun esikatselu on valmis, voit nyt kaksoisklikata mitä tahansa irti leikattuja kohtia poistaaksesi ne 3D View -näkymästä, mukaan lukien osan sisäalueet, joita aikaisemmin ei pystynyt helposti poistamaan. Lisäksi esikatselussa on parempi pääsy ja hallinta sen suhteen mitä Material Setup -kohdassa ja joidenkin työstöratatyyppien sisällä näytetään.
 




Yleiset parannukset

Selkeimmät, näkyvät muutokset Aspire 4 -ohjelmassa ovat muutokset käyttöliittymän asetteluun. Ikonit on järjestetty uudelleen loogisempiin ryhmiin ja jaoksiin. Kohdat Component Tree ja Toolpath List ovat nyt käyttöliittymän alemmassa puoliskossa, jolloin kummassakin listassa on mahdollista näyttää useampia nimekkeitä. Päivityksen jälkeen kestää jonkin aikaa tottua joidenkin toimintojen uusiin sijainteihin, mutta testauksessamme uusi asettelu on osoittautunut vanhaa paljon helpommaksi ja intuitiivisemmaksi käyttää. Työkalu Layer Manager sijaitsee nyt omalla välilehdellään ja on myös saatavissa Drawing-välilehdeltä, mikä parantaa kerroksiin pääsyä ja niiden hallintaa. Myös tietojen lataamiseen ohjelmasta ja ohjelmaan on useampia vaihtoehtoja.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti